ویزای توریستی

بیشتر بازدید کننده گان از کانادا نیاز به پاسپورت معتبر دارند و اغلب نیازمند دریافت ویزا هستند. بازدید کنندگان از کانادا باید یک افسر مهاجرت را متقاعد کنند که:

-  آنها علاقمند به کشور مفبوع خود هستند و سعی در ماندن در کانادا را ندارند.

-  کاملا سالم هستند. (از برخی بازدید کنندگان ممکن است خواسته شود در طی دوره شان معاینات پزشکی انجام دهند)

-  ریسک امنیتی یا سوء پیشینه ندارند.

-  پول کافی برای هزینه های سفر و تأمین خود در کانادا دارند.

اگر حائز این شرایط نباشید پذیرش شما در کانادا رد می شود.

بازدید کنندگان معمولی می توانند شش ماه در کانادا بمانند اگر آنها می خواهند بیشتر بمانند باید برای افزایش طول بازدید خود درخواست تمدید ویزا را نمایند. به بازدیدکنندگان معمولی اجازه ی تحصیل و یا کار کردن به صورت قانونی داده نمی شود. بازدید کنندگان تحت پوشش بهداشتی استانی نیستند و توصیه می شود پیش از ورود از سلامتی خود اطمینان حاصل کنند و یا اقدام به تهیه بیمه های درمانی کوتاه مدت نمایند.

بازدید کنندگان معاف از ویزا

بسیاری از افراد نیاز به ویزا برای دیدار از کانادا ندارند. این افراد شامل موارد زیر میشوند:

-  شهروندان کشورهای زیر:
آندورا- آنتیگوا و باربودا- استرالیا- اتریش- باهاما- باربادوس- بلژیک- بوتسوانا- برونئی- کرواسی- قبرس- دانمارک- استونی- فنلاند- فرانسه- آلمان- یونان- مجارستان- ایسلند- ایرلند- اسرائیل (تنها دارندگان پاسپورت ملی) – ایتالیا- ژاپن - (جمهوری) کره- جمهوری لاتویا- لتونی- لیختن اشتاین- لوگزامبورگ- مالتا- موناکو- نامیبیا- هلند- نیوزیلند- نروژ- گینه نیوپاپوا- لهستان- پرتغال- سنت کیتس ونویس- سنت لوسیا- سنت وینسنت- سان مارینو- سنگاپور- اسلواکی- جزایر سولومون- اسپانیا- سوازیلند – سوئد- اسلونی- سوییس- ایالات متحده امریکا و ساموای غربی.

-  افرادی که به صورت قانونی اجازه اقامت دائم در ایالات متحده دارند که دارا و صاحب گرین کارتشان هستند یا می توانند مدارک دیگری مبنی بر اقامت دائم فراهم کنند;

-  شهروندان انگلستان و مناطق وابسته که شهروندی آنها از طریق تولد، نسب، ثبت نام یا تابعیت یکی از مناطق وابسته به انگلیس شامل آنگولا، برمودا، جزایر بریتیش ویرجین، جزایر کایمان، جزایر فالک لند، جبل الطارق ، مونتسرات، پیتکایرن، سنت هلن یا جزایر ترک و کایکو ثابت شده است;

-  افرادی که دارای پاسپورت ملیت انگلیسی هستند که توسط دولت انگلستان برای افراد متولد شده، تابع یا ثبت نام شده در هنگ کنگ صادر شده است;

-  افرادی که پاسپورت معتبر مناطق مخصوص اداری، صادر شده توسط دولت منطقه مخصوص اداری هنگ کنگ از جمهوری چین دارند;

-  افرادی که پاسپورت یا مدرک سفر به واتیکان دارند.


بازدیدکنندگان تجاری

اگر شما ملیتی خارجی دارید و می خواهید هر از چند گاهی برای جستجوی فرصت های جدید کسب و کار و سرمایه گذاری یا گسترش روابط تجاری خود به کانادا بیایید، می توانید صلاحیت بازدید تجاری را کسب کنید.

اگر شما تبعه ی کشوری هستید که برای دیدن کانادا باید ویزا اخذ کند، می بایستی همانند دیگر بازدید کنندگان موقتی، درخواست ویزای اسکان موقت بدهید. هیچ گونه درخواست مجزایی برای بازدید کنندگان وجود ندارد. ویزای اسکان موقت، همه ی بازدیدکنندگان را در بر می گیرد؛ از جمله آن هایی که در کانادا صاحب کسب و کاری هستند.

به طور معمول، بازدید کنندگان تجاری برای چند روز یا چند هفته در کانادا می مانند. اگر بخواهید جزو بازدید کنندگان تجاری قرار بگیرید، بایستی موارد زیر را از خود نشان بدهید:

-  شما می خواهید برای مدت کمتر از شش ماه اقامت داشته باشید و هیچ برنامه ای برای ورود به بازار کار کانادا ندارید

-  مکان کسب وکار و همچنین منبع درآمد شما جایی در بیرون از کانادا می باشد

-  سود و مزایای حاصل از کسب و کار شما در جایی بیرون از کانادا قرار دارد

-  شما می توانید اسنادی مبتنی بر پشتیبانی از درخواست تان ارائه نمایید

-  شما شرایط اجابت کردن نیازهای اولیه ی کانادا را دارید. شما:

-   دارای اسناد معتبر مرتبط با سفر مانند پاسپورت و غیره می باشید

-   پول کافی برای اقامت در کانادا و برگشت به وطن خود دارید

-   برنامه ای برای ترک کانادا در پایان دیدارتان دارید

-   هیچ گونه خطر بهداشتی، امنیتی و یا جنایی برای مردم کانادا ندارید

تجارت شما می تواند شامل فعالیت هایی مثل:

-  خرید کالاها و خدمات برای یک کسب و کار خارجی یا برای دولت

-  گرفتن سفارشات برای کالاها و خدمات

-  شرکت در جلسات، کنفرانس ها، مجمع ها یا امور تجاری

-  ارائه ی خدمات پس از فروش (عمدتا سرپرستی و نه کار یدی)

-  آموزش دیدن از یک شرکت مادر کانادایی جهت فعالیت در خارج از کانادا

-  آموزش کارمندان یک شرکت خارجی که تابعه ی شرکت کانادایی می باشند

-  دیدن آموزش زیر نظر یک شرکت کانادایی که به شما تجهیزات و خدماتی فروخته است

تحت توافق نامه ی تجارت آزاد آمریکای شمالی، یک تبعه ی آمریکایی یا مکزیکی ممکن است در دیگر فعالیت ها مثل تحقیق، بازاریابی و خدمات عمومی شرکت کند.

اگر شما به عنوان یک بازدید کننده ی تجاری، به یک ویزای اقامت موقتی نیاز دارید، بایستی برای تقاضا برخی مدارک را ارائه نمایید:

-  یک نامه ی دعوت از شریک تجاری بالقوه خود در کانادا

-  جزئیات تماس 24 ساعته برای آن شخص

همچنین ممکن است که شما به کارت های شناسایی یا اثبات اشتغال نیاز داشته باشید.

دیدار بستگان

هر کسی که از کانادا دیدن می کند باید از خارج از کانادا درخواست دهد. اگر شما دوست یا آشنایی دارید که در کانادا از شما دیدن می کند، این شخص باید یک ویزای اقامت موقت را درخواست کند. اگر این شخص برای ویزا درخواست می دهد، شما نیاز دارید که برای او یک دعوتنامه بنویسید. شما باید برای نوشتن دعوتنامه یک ساکن قانونی کانادا باشید.  شما می توانید با نوشتن یک دعوت نامه به او کمک کنید. این نامه باید توضیح دهد که شما چگونه به او کمک می کنید. برای مثال شما ممکن است پیشنهاد کنید که به او برای بلیط های هواپیما یا اسکان کمک میکنید. یک دعوتنامه می تواند کمک کننده باشد اما صدور ویزا را ضمانت نمی کند.

گاهی از شخص درخواست دهنده ویزای اقامت موقت برای بازدید کانادا خواسته می شود که از شخصی در کانادا دعوتنامه داشته باشد. اطلاعات زیر می تواند به شما کمک کند چنین نامه ای را به فامیل یا دوستتان در خارج بفرستید.

دعوت نامه تضمین نمی کند که ویزا صادر خواهد شد. افسران ویزا این درخواست را بررسی می کنند که آیا نیازهای قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگان را برآورده می کند یا خیر.

توجه:
اطلاعات زیر تنها یک راهنما میباشد. شما باید دعوتنامه را خودتان بنویسید یا از ما بخواهید آن را برای شما انجام دهیم.

با نوشتن یک دعوتنامه، شما قانوناً مسئول بازدیدکننده در زمانی که وارد کانادا می شود نخواهید بود. اما بایستی دعوتنامه را به شکل مناسبی تنظیم کنید. شما باید اطلاعات درست بدهید و به تعهداتی که در نامه داده اید عمل کنید.

شما باید نامه ی خود را (در صورت لزوم بصورت گواهی امضا شده) به شخصی که به کانادا دعوتش می کنید بفرستید. سپس در خواست کننده باید این نامه را به سفارت یا کنسولگری کانادا در خارج از کانادا به همراه درخواست ویزای اقامت موقت تسلیم کند.

نامه شما باید شامل اطلاعات زیر درباره ی شخص دعوت شده باشد:

-   نام کامل

-   تاریخ تولد

-   آدرس و شماره تلفن

-   نسبت شما و شخص دعوت شده

-   هدف از مسافرت

-   شخصی که دعوت می کنید تمایل دارد چقدر در کانادا بماند

-   جزئیات مکان زندگی و هزینه های زندگی

-   تاریخی که شخصی که از او دعوت کرده اید خاک کانادا را ترک می کند.

نامه شما باید همچنین شامل این اطلاعات درباره ی خودتان باشد:

-   نام کامل

-   تاریخ تولد

-   آدرس و شماره تلفن در کانادا

-   شغل

-   اینکه شما یک شهروند کانادایی هستید یا مقیم دائم

-   یک فتوکپی از نامه ای که وضعیت اقامت شما را در کانادا تأیید می کند. برای مثال یک گواهی تولد کانادا اگر در کانادا متولد شده اید یا یک کارت شهروندی اگر یک شهروند تابع هستید. اگر شما مقیم دائم هستید شما باید مدرک اقامت دائم خود را بفرستید.


تمدید اقامت

پس از رسیدن به کانادا شما ممکن است بخواهید شرایط بازدید خود را تغییر دهید. در موارد خاص این امر امکانپذیر است. بیشتر بازدیدکنندگان اجازه ی اقامت در کانادا بیش از ۶ ماه را ندارند اما در برخی موارد بازدیدکنندگان بیشتر می مانند. تاریخی که شما باید کانادا را ترک کنید در پاسپورت شما مهر می شود. اگر شما اجازه تحصیلی یا کاری دارید، نیز چنین تاریخ انقضایی که مهر شده خواهید داشت.

اگر تصمیم بگیرید که بیشتر بمانید می توانید تقاضای تمدید بدهید. شما باید درخواست تمدید خود را ۳۰ روز پیش از تاریخ انقضای ویزای اقامت موقت خود ارسال کنید.اگر بیشتر از مدتی که ریزای شما اجازه میدهی در کانادا بمانید، وضعیت قانونی خود را از دست میدهید و ممکن است از شما خواسته شود کانادا را ترک کنید.

شما بایستی برای تمدید اقامت درخواست بدهید اگر:

-   مدت زمان بیشتری در کانادا گردش، تحصیل یا کار کنید.

-   نوع مجوز خود را تغییر دهید (برای مثال از تحصیل به کار در کانادا). یا

-   شرایط اقامت خود را تغییر دهید (مثلاً اگر شما در حال کار یا تحصیل در کانادا هستید و می خواهید محل تحصیل یا کار خود را عوض کنید.)